Čokoládové muffiny bez lepku, mléka a vajec recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

2 hrnky rýžové mouky (300 g)
2/3 hrnku cukru (100 g)
2 lžičky kakaa
1 lžička solamylu
1/4 lžičky xanthanu
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
1/3 šálku oleje
1 šálek rýžového mléka
1 lžička jablečného octa
50 g čokolády (nasekané)

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme všechny suché ingredience a poté teprve vmícháme suroviny tekuté.

  2. Těsto nandáme lžící do formiček na muffiny a pečeme při 150°C asi 30-40 minut (zkoušíme špejlí). Pokud používáme silikonové formičky, necháme v nich muffiny zchladnout a teprve poté je vyndáme.

  3. Při pečení v teflonové formě vyložené papírovými košíčky velmi opatrně vyndáme krátce po upečení, aby se muffiny nezapařily. Pracujeme však opatrně, bezlepkové těsto se rádo sráží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!