Čokoládové lodičky recept

Top Recepty, Cukroví

Suroviny na recept

125 g polohrubé mouky
50 g škrobové moučky
50 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 bílky
125 g nastrouhané hořké čokolády
1 lžíce kakaa
špetka mleté skořice
125 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin rychle vypracujeme hladké těsto.

  2. Troubu předehřejeme na 175°C.

  3. Pomoučenýma rukama tvoříme z těsta kuličky velikosti vlašského ořechu.

  4. Pomoučenou vidličkou je mírně stiskneme. Okraje na dvou protilehlých stranách k sobě lehce přitiskneme prsty.

  5. Lodičky přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme asi 15minut. Sejmeme je z plechu a dáme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!