Čokoládové bábovičky s kávovým sirupem recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Těsto:
- 50 g kakaa
- 150 g hnědého třtinového cukru
- 100 g hořké čokolády
- 125 ml vařící vody
- 2 vejce
- 30 g oloupaných mletých mandlí
- 50 g hladké mouky
- Sirup:
- 100 g krupicového cukru
- 120 ml vody
- 1 lžička instantní kávy
Postup Čokoládové bábovičky s kávovým sirupem
Postup přípravy receptu
-
Do misky dáme kakao, cukr a nalámanou čokoládu. Zalijeme vařící vodou, misku zakryjeme a necháme několik minut zakryté, aby se čokoláda rozpustila. Pak směs dobře zamícháme, aby byla hladká.
Do směsi přimícháme žloutky, mleté mandle a mouku. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce ho zamícháme do těsta.
Formu na bábovičky (nebo muffiny) vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a rovnoměrně nalijeme těsto. Vložíme do trouby, vyhřáté na 180°C a pečeme asi 15 minut. Upečené bábovičky opatrně vyndáme z formiček a necháme vychladnout.
Zatímco se bábovičky pečou, připravíme kávový sirup: Do rendlíku se silným dnem nasypeme cukr a zalijeme ho vodou. Přivedeme k varu, stále mícháme. Když sirup dosáhne konzistence medu, přisypeme lžičku instantní kávy, dobře rozmícháme a vypneme. Při podávání každou bábovičku přelijeme lžící sirupu.