Čokoládová bábovka ze zakysané smetany recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 250 g zakysané smetany
- 200 g čokolády na vaření
- 150 g cukru krupice
- 1 ks vanilkového cukru
- 100 g změklého másla
- 3 ks vajec
- 250 g polohrubé mouky
- 1 ks prášku do pečiva
- tuk a mouka na vymazání formy
- moučkový cukr na posypání
Postup Čokoládová bábovka ze zakysané smetany
Postup přípravy receptu
-
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme změklé máslo, zakysanou smetanu(pokojová teplota), mouku s práškem do pečiva a vše řádně promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a na kousky rozlámanou(nasekanou) čokoládu. Těsto nandáme do dobře vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu dozlatova. Před vyndáním vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit. Necháme trochu vychladnout a vyklopíme.
Po vychladnutí pocukrujeme.