Cizrnová polévka s opečenou slaninou recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 200 g cizrny
- 60 g slaniny
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička hrubozrnného kari koření
- 1/3 lžičky římského kmínu
- 2 zeleninové bujony bio
- olivový olej
- naklíčená semínka ředkviček
Postup Cizrnová polévka s opečenou slaninou
Postup přípravy receptu
-
Začneme den předem tím, že si namočíme cizrnu do studené vody. Může jí být i víc a to, co nám po uvaření zbude, schováme napříště v mikroténovém sáčku do mrazáku. Druhý den vodu z cizrny slijeme, doplníme novou a uvaříme doměkka (přibližně 1 hodinu).
Mezitím nakrájíme cibuli na kostičky, mrkev na kolečka a česnek na plátky. Do kastrolu nalijeme trochu oleje a osmažíme mrkev. Přidáme římský kmín, posekanou cibuli a česnek a necháme ještě zrůžovět. Okořeníme kari kořením. Přidáme 3/4 uvařené cizrny s trochou vody, přihodíme bujony, přiklopíme pokličkou a chvilku povaříme. Poté rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme citronovou šťávou.
Slaninu rozkrájíme na proužky a opečeme na malé pánvičce. Vyškvařenou slaninkou a kuličkami cizrny zdobíme polévku na talířích. Posypeme klíčky ředkviček (semínka propláchneme na necháme naklíčit ve speciální klíčící nádobě).