Cizrnová polévka s opečenou slaninou recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

200 g cizrny
60 g slaniny
1 cibule
1 mrkev
2 stroužky česneku
1 lžička hrubozrnného kari koření
1/3 lžičky římského kmínu
2 zeleninové bujony bio
olivový olej
naklíčená semínka ředkviček

Postup přípravy receptu

  1. Začneme den předem tím, že si namočíme cizrnu do studené vody. Může jí být i víc a to, co nám po uvaření zbude, schováme napříště v mikroténovém sáčku do mrazáku. Druhý den vodu z cizrny slijeme, doplníme novou a uvaříme doměkka (přibližně 1 hodinu).

  2. Mezitím nakrájíme cibuli na kostičky, mrkev na kolečka a česnek na plátky. Do kastrolu nalijeme trochu oleje a osmažíme mrkev. Přidáme římský kmín, posekanou cibuli a česnek a necháme ještě zrůžovět. Okořeníme kari kořením. Přidáme 3/4 uvařené cizrny s trochou vody, přihodíme bujony, přiklopíme pokličkou a chvilku povaříme. Poté rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme citronovou šťávou.

  3. Slaninu rozkrájíme na proužky a opečeme na malé pánvičce. Vyškvařenou slaninkou a kuličkami cizrny zdobíme polévku na talířích. Posypeme klíčky ředkviček (semínka propláchneme na necháme naklíčit ve speciální klíčící nádobě).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!