Citronová bábovka se zakysanou smetanou recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 250 g polohrubé mouky
- 200 g cukru
- 1 kostka másla (250 g)
- 180 g zakysané smetany
- 4 vejce
- 1 větší citrón
- 1 balení vanilkového cukru
- 1 balení kypřícího prášku do pečiva
Postup Citronová bábovka se zakysanou smetanou
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme si žloutky od bílků.
Žloutky utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a změklým máslem.
Přidáme zakysanou smetanu a promícháme.
Mouku smícháme s práškem do pečiva, citrónovou kůrou a po třetinách vmícháváme do těsta.
Přidáme do těsta i citrónovou šťávu a zamícháme.
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu se špetkou soli a přidáme do těsta.
Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo kokosem (dle chuti).
Do trouby vyhřáté na 180 stupňů vložíme bábovku a pečeme cca 45 minut.