Citronová bábovka s jogurtem recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 120 g cukru
- 1/2 citronu
- 2 kelímky bílého jogurtu
- 4 vejce
- 200 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 150 ml oleje
- 1 lžíce citronové kůry
Postup Citronová bábovka s jogurtem
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na bábovku musí mít pokojovou teplotu. Z citronu vymačkáme šťávu.
Celá vejce vyšleháme do pěny s cukrem a citronovou kůrou.
Přidáme olej, jogurt a citronovou šťávu. Dobře promícháme.
Nakonec přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme v předehřáté troubě na 170°C dozlatova.
Upečenou bábovku necháme ve formě vychladnout. Poté vyklopíme.