Čínská kuřecí polévka s Jidášovým uchem recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 1/2 kuřete
- 2 l vody
- 150 g houby Jidášovo ucho (nakrájené na kousky a 1 hodinu namočené)
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžička Solamylu
- 2 vejce
- 4 lžíce bílého vína
- lžíce sekané petrželky
- sůl
- pepř
Postup Čínská kuřecí polévka s Jidášovým uchem
Postup přípravy receptu
-
Kuře omyjeme a zalijeme studenou vodou.
Osolíme a vaříme spolu s houbami do měkka.
Kuře vyjmeme, obereme, maso nakrájíme na kousky, vrátíme do polévky.
Přidáme sójovou omáčku, Solamyl rozpuštěný v troše vody a krátce povaříme.
Nakonec vmícháme rozšlehaná vejce, necháme přejít varem, přidáme víno, promícháme a stáhneme z plotýnky. Dochutíme solí, pepřem a přidáme petržel.