Cibulovo smetanová krémovka s pažitkou recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 2 svazky lahůdkové cibulky bílou i zelenou část
- 2 střední brambory
- 1 svazek pažitky o průměru cca 5 cm
- 1 plátek másla 1 cm silný
- 1 prolisovaný stroužek česneku (lze vynechat)
- 400 ml vody přibližně
- smetana na vaření (postačí 10%)
- sůl (kdo chce, může použít kostku zeleninového bujónu)
Postup Cibulovo smetanová krémovka s pažitkou
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory nakrájíme na kostky, očistěnou cibuli nakrájíme na kolečka.
V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme nakrájenou cibuli a necháme 4minuty restovat. Poté přidáme brambory, osolíme a zalijeme horkou vodou. Pod pokličkou vaříme slabým varem 15minut.
Mezitím nadrobno nakrájíme pažitku a přibližně 2lžíce odložíme stranou na posypání hotové polévky.
Hrnec se zeleninou odstavíme ze sporáku, přidáme nakrájenou pažitku a vše ponorným mixérem rozmixujeme
. Podle potřeby naředíme smetanou, dochutíme solí a opět dáme hrnec na sporák. Přidáme prolisovaný česnek a necháme 2 minuty provařit. Do hotové polévky dáme odloženou pažitku a můžeme podávat.