Cibulová krkovička recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- Plátky krkovičky
- podle počtu stolovníků
- 1 středně velkou cibuli (na každou krkovičku)
- plnotučná hořčice podle potřeby
- sůl
- pepř
- olej
Postup Cibulová krkovička
Postup přípravy receptu
-
Krkovičky mírně naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Plátky masa zprudka opečeme na oleji nejdříve stranou, která není potřená hořčicí, pak z druhé strany a odložíme do zapékací mísy.
Na pánvi, kde jsme restovali maso orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli, ke které přidáme na 1 kus masa cca 1/2 lžičky hořčice. Necháme mírně zezlátnout a směs přidáme na maso.
Podlejeme cca 1 dcl vody, kterou mírně osolíme, přikryjeme a pečeme ve vyhřáté troubě cca 40 min. Pak odkryjeme a pečeme ještě 20 minut. Podáváme s bramborovou kaší, nebo jakkoliv upravenými bramborami.