Cibuláda recept
Top Recepty, ZavařeninySuroviny na recept
- 80-100 ml olivového oleje
- 2 kg cibule na kolečka půlkolečka
- 150-200 g hnědého cukru
- 250 ml červeného vinného octa
- mořská sůl
- černý pepř podle chuti
Postup Cibuláda
Postup přípravy receptu
-
Na středním plameni rozehřejeme v hlubokém kastrolu olej a vsypeme cibuli.
Přiklopíme poklicí a asi 40 min dusíme, neměla by se smažit, ale dusit, aby pomalu zkaramelizovala. Občas promícháme.
Pak přidáme cukr, ocet, pepř a sůl, chvilku dobře mícháme, aby se cukr rozpustil a rovnoměrně se chutě propojily. Ještě 10 min povaříme, aby cibuláda zhoustla a proměnila se v sirup.
Naplníme do skleniček (nejlépe se širokým hrdlem) a obrátíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout.