Cibulačka se žampiony, krutonky a parmezánem recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 3 velké červené cibule
- hrst žampionů
- 1 l silného hovězího vývaru
- 3 krajíce chleba
- 50 g hoblinek parmezánu (nebo Gran Moravia)
- pepř
- sůl
- olivový olej
- hladkolistá petržel
Postup Cibulačka se žampiony, krutonky a parmezánem
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejeme trochu oleje, vložíme cibuli pokrájenou na proužky a pokrájené žampiony. Mírně osolíme a orestujeme - pozor - nespálit.
Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a vaříme cca 15-20 minut. Mezitím nakrájíme chléb na kostičky a opečeme ho na oleji na pánvi dozlatova. Krutonky vyndáme a osušíme na papírové utěrce.
Hotovou polévku dochutíme pepřem, rozdělíme na talíře a do každého přidáme petrželku, krutonky a hoblinky parmezánu.