Chutná a hustá polévka s hlávkovým zelím recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 1/4 hlávkového zelí nakrájené na nudličky
- 2 hrsti fazolek nakrájených na půlky
- 1 bílá paprika
- 1 červená paprika
- 2 rajčata na kousky
- 3 větší brambory na kostičky
- 2 hrsti růžičkové kapusty na čtvrtinky
- 1 větší mrkev na kostičky
- 1 zeleninový vývar
- 1/2 kostky masoxu
- 1 klobáska na půlkolečka nebo celá
- 1 malý rajčatový protlak
- 1 cibule na malé nudličky
- 200 ml kysané smetany
- 1-2 lžíce hladké mouky
- 3 bobkové listy
- 6 kuliček pepře
- trochu oleje
- pažitka
Postup Chutná a hustá polévka s hlávkovým zelím
Postup přípravy receptu
-
V hrnci na oleji orestujeme mírně cibuli, pak přidáme veškerou zeleninu, chvilku podusíme, přidáme vodu, koření, kostky vývarů a vaříme. Až je všechno měkké přidáme rajčatový protlak a dosolíme.
Do zakysané smetany dáme mouku, rozmícháme, vylijeme do polévky a necháme zahustit, pak jen posypeme pažitkou a přidáme klobásku, která se jen prohřeje.