Chřest v jemné omáčce se zeleným pepřem recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- svazek zeleného chřestu
- 200 g smetany 31%
- 3-4 lžíce strouhaného sýru (Gouda, Grana Padano)
- 2 lžičky naloženého zeleného pepře
- malá špetka muškátového oříšku
- sůl
- pár kapek z limetky
- sezamové semínko (opražené)
Postup Chřest v jemné omáčce se zeleným pepřem
Postup přípravy receptu
-
Z chřestu odlomíme tvrdší konce. Přivedeme k varu asi litr vody se lžičkou soli. Chřest povaříme 2-3 minuty, vytáhneme a necháme okapat.
Smetanu přivedeme k varu a vmícháme sýr. Po rozpuštění (trvá to krátce), přidáme pepř a špetku oříšku. Případně hustou omáčku zředíme kapkou vody z chřestu.
Omáčku odstavíme a dochutíme kapkou limetky. Chřest uložíme na talíř, přelijeme omáčkou a posypeme sezamem. Můžeme podávat.