Chraime- ryba v omáčce recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- olej
- 4 stroužky česneku
- 5 rajčat
- malá sklenice vody
- 2 červené papriky
- 1 zelená paprika
- 1 paliva paprika[ chili paprika]
- svazek koriandru
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- pepř
- sůl
- ryba
Postup Chraime- ryba v omáčce
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si spaříme rajčata, oloupeme a nakrájíme na kostičky, poté papriky, chili papriku na kostičky.
Poté rozpálíme olej, přidáme 4 stroužky česneku, lehce osmažíme, přidáme zeleninu, sůl, pepř, mletou papriku a sklenici vody. Dusime 15 minut, pak umyjeme a nakrajíme svazek koriandru a vše vložíme do pánve (hluboké) a zase necháme dusit tak 15 minut, občas je třeba dolít vodu.
Čerstvé filety ryby jakou máme rádi omyjeme a nakrájíme na kusy a 8 minut před dokončením jídla vložíme do omáčky a přiklopíme poklicí, pak už vypneme hořák. Jako příloha čerstvé pečivo, ne chleba ale bagety, housky, rohlíky.