Chop Suey recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- 1 mrkev
- 1/3 paprika zelená, červená, žlutá
- 1/3 cukety
- 2 mini pak choi
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 1 cibule
- houby šitake nebo jidášovo ucho
- rostlinný olej
- 2-3 stroužky česneku
- cca 2-3 cm zázvoru
- citronová tráva
- 4 PL sójové omáčky
- 4 PL ústřicové omáčky
- 1 PL sezamového oleje
- 1 PL škrobu
Postup Chop Suey
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistěte a nakrájejte na nudličky. Houby předem namočené nakrájejte na plátky či nudličky. Nožičky vykrájejte, jsou příliš tuhé. V menším kastrůlku nebo pánvi rozpalte olej, přidejte na jemno posekaný česnek, zázvor a citronovou trávu. Zlehka orestujte, vlijte cca 100 ml vody nebo kuřecího vývaru, obě omáčky, sójovou i ústřicovou a na mírném ohni nechte asi 5 minut provařit. Chuť by měla být dost výrazná, vzhledem k tomu, že už se pak nepoužívá sůl.
Ve woku nebo hlubší pánvi rozpalte rostlinný olej. Nejprve vložte orestovat cibuli, pak řapíkatý celer s mrkví a houbami, po chvíli cukety, papriky a pak choi. Poté vlijte přes sítko připravenou omáčku, prohřejte, případně dochuťte a zakápněte sezamovým olejem. Škrob rozmíchejte v cca 50 ml vody a vmíchejte do směsi. Promíchejte, sundejte ze zdroje tepla a podávejte s rýží.