Chlebová škvarkovo-česneková podkova recept
Top Recepty, Slané pečivoSuroviny na recept
- 250 ml vlažného mléka
- 100 ml oleje
- 2 celá vejce
- 3 lžičky soli
- 500-600 ml polohrubé mouky
- 1 kostka droždí
- 1 lžička cukru
- 250 g škvarků
- 3-5 stroužků česneku
- vejce na potření
- kmín na posypání
Postup Chlebová škvarkovo-česneková podkova
Postup přípravy receptu
-
Z trochy mléka, cukru, droždí a lžíce mouky necháme vzejít kvásek.
Do mísy prosijeme mouku, přidáme sůl, olej, vejce, kvásek a zbylé mléko a zaděláme středně tuhé těsto (lze samozřejmě i bezpracně připravit i v DP).
Mezitím umeleme škvarky společně s česnekem. Vykynuté těsto vyklopíme na pracovní desku a vyválíme obdélník. Ten rovnoměrně potřeme rozemletými škvarky a těsto 3x přeložíme.
Znovu rozválíme a přeložíme a takto opakujeme 3x-4x. Po posledním rozválení plát těsta stočíme jako závin, ohneme do podkovy a vložíme do rozevírací dortové formy (to sice není nutné, můžeme péct jen na plechu, ale ve formě podkova lépe udrží tvar).
Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a pečeme cca 60 minut na 150°C.