Chlebová polévka se sněhovými nočky recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce oleje
- 200 g chleba celozrnného žitného
- 400 g rajčat (konzervovaných)
- 750 g slepičího vývaru (z kostky)
- 2 vaječné bílky
- sůl
- sekaná bazalka
- 30 g ementálu strouhaného Ementálu
- 125 ml smetany
- bílý pepř
Postup Chlebová polévka se sněhovými nočky
Postup přípravy receptu
-
Na polévku oloupeme a posekáme cibuli a česnek.
Na pánvi rozehřejeme olej a česnek a cibuli na něm osmahneme.
Přídáme nadrobno rozlámaný chléb a prudce opečeme.
Zalijeme slepičím vývarem a vložíme konzervovaná rajčata i s nálevem. Necháme asi 15 min. povařit.
Ušleháme dotuha vaječné bílky se špetkou soli. Do sněhu vmícháme bazalku a sýr.
Z masy vypichujeme lžičkou malé noky, vhazujeme do vroucí vody a vaříme asi 4 min.
Polévku propasírujeme sítem, přilijeme smetanu, osolíme a opepříme.
Nočky přendáme děrovanou naběračkou z vody do polévky a podáváme.