Chlebová polévka s růžokapustou recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 300 g růžičkové kapusty
- 150 g Gazdovské slaniny
- 2 větší mrkve
- 1 větší cibule
- 1 silnější plátek celeru
- 3 stroužky česneku
- 2 kostky zeleninového bujónu
- 10 krajíců o síle 1 cm nebo 1 velká patka staršího chleba
- 1 KL celého kmínu
- 1 PL mleté sladké papriky
- 1 PL sádla
- sůl
- mletý pepř
Postup Chlebová polévka s růžokapustou
Postup přípravy receptu
-
Do 3/4 l vody si dáme rozvařit zeleninový bujón.
Kapustičky, mrkev, celer, cibuli a česnek si očistíme. Mrkev, celer a slaninu nakrájíme na větší kostičky, cibuli nadrobno a česnek prolisujeme. Do vroucího vývaru dáme kapustičky s mrkví.
V dalším hrnci necháme zezlátnout slaninu s cibulí, polovinu odebereme, dáme do vývaru k zelenině a pozvolna vaříme 20 minut.
Mezitím si nakrájíme chleba na větší kostky, které osmahneme s kmínem na zbývající části slaniny a cibule, přidáme celer, poprášíme paprikou, promícháme, zalijeme 1 litrem horké vody a necháme za občasného promíchání rozvařit.
Poté ponorným mixerem rozmixujeme, přilijeme uvařenou zeleninu i s vývarem, přidáme prolisovaný česnek, podle chuti dosolíme, opepříme a můžeme podávat.