Chlebová pečeně (sekaná) recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- cibule
- celer
- mrkev
- vývar z kostí
- ztvrdlý chléb
- lžíce oleje (másla, sádla) pod zeleninu
- 2 vejce
- kmín
- tymián
- sůl a pepř
Postup Chlebová pečeně (sekaná)
Postup přípravy receptu
-
Na tuku osmahneme 2-3 nakrájené cibule, 1-2 šálky nahrubo nastrouhaného celeru a 1 šálek stejně nastrouhané mrkve. Ztvrdlý chléb nakrájíme na kostky, abychom měli asi 3 až 4 šálky a zalijeme šálkem vývaru z kostí (dřív se dělal z masoxu).
Až chléb změkne, přidáme k němu osmahnutou zeleninu, 1 lžičku mletého kmínu, špetku tymiánu a pepře, hrst sekané petrželky, 2 vejce a opatrně osolíme. Prohněteme, utvoříme šišku a pečeme ve vymaštěném pekáčku dozlatova. Podáváme se zeleninou.
Pro obměnu můžeme někdy přidat na malé kostičky pokrájený měkký salám nebo špekáčky apod.