Cheesecake z domácí lučiny recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Na domácí lučinu:
- 3 velké jogurty Holandia
- Dále:
- 200 g sušenek
- 80 g másla
- 1 limetku
- 200 g cukru moučka
- 150 ml Salka
- 4 vejce
Postup Cheesecake z domácí lučiny
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si uděláme domácí lučinu a to tak, že čistý kapesník nebo utěrku umístíme na sítko či cedník a na ně vlijeme všechny jogurty. Pod síto dáme hlubší nádobu a vše uložíme do lednice na jeden až dva dny. Dospod nádoby nám odkape syrovátka a na sítku zůstane hromádka lučiny - z 1500 g. jogurtu byste měli získat cca 800 g. lučiny.
Na cheesecake smícháme rozdrcené sušenky a změklé máslo a vše promneme prsty. Směs dáme do kulaté formy a udusáme dlaněmi a prsty. Předpečeme v troubě na 160 °C zhruba 15 minut a necháme vychladnout.
Lučinu utřeme s cukrem, Salkem, šťávou a kůrou z limety a po jednom přidáváme vejce.
Hotovou směs dáme na sušenkový korpus, uhladíme a pečeme v troubě na 160 °C cca 40 minut (je dobré dát formu do vodní lázně nebo alespoň nad ni). Hotový cheesecake necháme vychladnout a dáme do lednice alespoň na 12 hodin.