Cheesecake s ovocem a bílou čokoládou recept
Top Recepty, DortySuroviny na recept
- Základ:
- 180 g máslových nebo müsli sušenek (dle chuti)
- 80 g másla
- Krém:
- 500 g tučného tvarohu
- 250 g mascarpone
- 130 g moučkového cukru
- 100 ml vody
- 1 balíček želatiny na nepečené dorty
- 1 citrón
- Ozdoba dortu:
- ovoce dle chuti (já vybrala maliny, borůvky a jahody)
Postup Cheesecake s ovocem a bílou čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Necháme rozpustit máslo, mezitím rozdrtíme sušenky a pak je společně s máslem smícháme. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a směs dáme do formy. Pořádně umačkáme a dáme do lednice.
Tvaroh smícháme s mascarpone, přidáme cukr a šťávu z citrónu. Vedle v míse připravíme želatinu podle návodu a přidáváme do ní po troškách tvarohovou směs. Až budeme mít směs krásne hladkou, navrstvíme ji na sušenkový základ a uhladíme.
Dort si ozdobte podle své fantazie (já zvolila ovoce, mátu a bílou čokoládu) a poté ho nechte nejlépe do druhého dne odpočinout. Přeji dobrou chuť!