Cheesecake by Mishkasev recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- - 250 g BeBe sušenek
- - 125 g másla
- - 600 g tvarohu
- - 200 g moučkového cukru
- - 1/2 vanilkového cukru
- - 1 lžička citronové šťávy nebo limetkové šťávy
- - 1 vejce
- - 250 g zakysané smetany
Postup Cheesecake by Mishkasev
Postup přípravy receptu
-
Sušenky rozdrtíme na malé kousíčky a s rozpuštěným máslem vytvoříme hmotu.
Dortovou formu vymažeme máslem a na dno dáme pečící papír.
Hmotu upěchujeme na dno a dáme do lednice vychladit.
Troubu rozehřejeme na 200°C.
Tvaroh ušleháme do hladka, přidáme cukr, zašleháme, přidáme zakysanou smetanu, zašleháme, přidáme vanilkový cukr s citronovou šťávou, zašleháme, vmícháme vajíčko a zašleháme.
Krém nalijeme na sušenkový podklad a necháme pár minut odstát.
Na 200°C pečeme cca 15 minut a na 120°C pečeme cca 55 minut.
Troubu po celou dobu pečení neotvíráme!
Dort dáme do lednice a necháme v klidu dalších cca 24 hodin (alespoň 16 hodin je opravdu nutných, ale doporučuju těch 24 hodin, dort je pak dokonalý!:))