Cheeseburger recept
Top Recepty, GrilováníSuroviny na recept
- 500 g mletého hovězího masa (vepřové)
- 1 červená cibule
- 4 čínský salát
- 1 salátová okurka
- 1 rajče
- slanina
- toustový sýr
- kečup Heinz (nejlépe domácí kečup)
- hořčice
- strouhanka nebo vločky
- sůl
- pepř
- olivový olej
- 4 housky (můžou být kupované, ale ne z mražených polotovaru, samozřejmě není nad domácí)
Postup Cheeseburger
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso si vložíme do větší mísy. Přidáme sůl, pepř, na jemno nakrájenou slaninu, větší lžičku hořčice a kečupu. Přidáme strouhanku nebo vločky, které můžeme na jemno rozmixovat. Stačí 1-2 lžíce (slouží jako pojivo). Maso důkladně promícháme a začneme tvarovat větší placky tlusté zhruba na dva prsty. Snažte se maso tvarovat tak, aby mělo tendenci být na okrajích tlustší než uprostřed, ale ne o moc. Maso dáme na talíř, přikryjeme potravinářskou folii a necháme chvílí odpočívat.
Nakrájíme na tenké plátky červenou cibulku, okurku, rajčata a čínský salát nakrájíme na jemno. Kečup smícháme s hořčicí a rozkrojíme bulky.
Rozpálíme na pánvi olej. Maso z každé strany 3 minuty zprudka osmažíme. Vypněte plotýnku, ale pánev tam stále necháme. Na každé maso položíme toustový sýr a na půl minuty položíme na pánev pokličku, tím se sýr rozteče.
Během přípravy masa rozpalíme druhou pánvičku. Nasucho tam položíme plátky slaniny a z obou stran opečeme do křupava.
Pak sestavíme burger:.každou polovinu housky natřeme horčici s kečupem. Na jednu stranu položíme cibulku okurku a na druhou polovinu housky nasypeme čínský salát. Na polovinu, kde je cibulka s okurkou, položíme maso, slaninu, rajče a přiklopíme druhou polovinu housky. Podáváme klasicky s hranolkami.