Chalupářský šmitec recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 400 g vepřového masa
- mletý pepř
- mletá sladká paprika
- pálivá paprika
- sůl
- 2-4 stroužky česneku
- 1 cibule
- 3 lžíce oleje
- 150 g žampionů
- 150 g sterilované kapie
- 1 lžíce kečupu
- worcesterová omáčka (trochu)
- nastrouhaný křen (na posypání)
Postup Chalupářský šmitec
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky, okořeníme, osolíme, promícháme s rozetřeným česnekem, zakapeme worchestrovou omáčkou a necháme 1 hodinu v chladu odležet.
Maso vložíme na rozehřátý olej a zvolna opékáme.
Přidáme očištěné a na plátky pokrájené žampiony, cibuli na měsíčky, kapii na nudličky a zalijeme kečupem.
Podlijeme malým množstvím vody a dusíme doměkka.
Porce pokrmu posypeme čerstvě nastrouhaným křenem a podáváme s hranolky nebo opečenými bramborami.