Česnekovo-cibulkové kotletky s mandlovými lupínky recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 3 plátky vepřové kotlety
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 polévková lžíce koření HungariaReny
- sůl
- pepř
- hladká mouka na obalení,
- 1 hrst mandlových lupínků
- olej na pánev
Postup Česnekovo-cibulkové kotletky s mandlovými lupínky
Postup přípravy receptu
-
Plátky kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem a posypeme oblíbeným kořením. Necháme uležet 1 hodinu.
V pánvi rozehřejeme olej, cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme ji dohněda.
Plátky masa obalíme v mouce a vložíme na cibulku, zprudka opečeme z obou stran, vsypeme mandlové lupínky a pak maso podlijeme asi 1,5 dcl vody. Přikryjeme poklicí a dusíme maso doměkka, varem se zredukuje množství šťávy, takže není potřeba znovu maso podlévat nebo zahušťovat. Podáváme s bramborami.