Česnekové smotky z vepřového masa na bramborách a zelí v PH recept
Top Recepty, Pomalý hrnecSuroviny na recept
- 350 g vepřové kýty
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- kmín
- 15 - 20 g česneku
- 450 - 500 g brambor
- 300 g hlávkového zelí
- 100 - 150 ml vývaru
Postup Česnekové smotky z vepřového masa na bramborách a zelí v PH
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kýtu nakrájíme na malé a tenké plátky, asi 4 -5 ks na porci.
Plátky rozklepeme na šířku, osolíme, opepříme, potřeme česnekem, svineme do malých roládek a znovu paličkou sklepneme na plocho.
Do nádoby pomalého hrnce vložíme brambory nakrájené na větší kostky, nakrájené zelí, přiměřeně osolíme, můžeme přidat i malinko pepře a kmínu. Zalijeme vývarem a nahoru naskládáme maso, posypeme malinko kmínem.
Vaříme zhruba 2,5 - 3 hodiny na druhý stupeň.