Česnekové kotlety se slaninou recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 2-4 plátky vepřové kotlety, dle velikosti
- česneková pasta
- pepř mletý
- sůl (pozor na slanost pasty)
- hladká mouka
- 80 g anglické slaniny
- 2 stroužky česneku
- cca 5-6 lžic vody
Postup Česnekové kotlety se slaninou
Postup přípravy receptu
-
Plátky kotlety silné cca 1 cm po stranách nařízneme na několika místech, opepříme a lehce potřeme z obou stran česnekovou pastou. Plátky nenaklepáváme. Pastu nemusíme kupovat, postačí stroužky česneku utřít na kašičku s troškou soli, přidat můžeme lžičku oleje. Takto připravené plátky necháme půl hodinky odležet na talíři, poté obalíme v hladké mouce.
V pánvi s troškou rozpáleného oleje nebo sádla osmažíme plátky z obou stran dozlatova. Do plátků masa nepícháme a otáčíme až po úplném osmažení dozlatova. Při smažení z druhé strany přidáme do pánve smažit i na nudličky pokrájenou slaninu a rozmáčknuté stroužky česneku. Plátky osmažíme dozlatova i z druhé strany.
Osmažené plátky masa vyndáme na teplý talíř, do výpeku po osmažení slaniny a česneku (nepřepálit do hořka), přidáme pár lžic vody, které necháme s výpekem provařit na sos.
Kotlety podáváme s bramborovou přílohou, česnekovými nudlemi, se zelím nebo čerstvým chlebem.