Česnekačka od miláčka recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 2 l hovězího bujónu
- 2 domácí klobásky
- 30 dkg šunkového kabanosu
- 2 vajíčka
- česnek
- kmín
- mletý pepř
- uzený sýr
- naťová petržel
- libeček
- chléb na topinky
Postup Česnekačka od miláčka
Postup přípravy receptu
-
Do bujónu dáme vařit klobásky s kabanosem, přidáme nastrouhaný česnek a kmín.
Po uvaření, klobásky s kabanosem vyjmeme, do vývaru za neustálého míchání pomalu vléváme rozšlehaná vajíčka.
Opepříme, případně dosolíme.
Usmažíme topinky, z obou stran potřeme česnekem, pokapeme maggi a nakrájíme na kostičky.
Klobásky s kabanosem nakrájíme, dáme do misky nebo hlubokého talíře, zalijeme polévkou a podáváme.
Na stole již máme připravenou nakrájenou topinku, nasekanou petrželovou nať s libečkem a na jemno nastrouhaný sýr. Každý si dle chuti přidává do talíře.