Česnečka s křepelčími vejci recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 300 g brambor
- 40 g sádla
- česnek
- majoránka
- sůl
- 1,5 l vody
- křepelčí vejce (já měla poslední 4, ale dala bych víc)
- tvrdý sýr
- 1 vejce
Postup Česnečka s křepelčími vejci
Postup přípravy receptu
-
Brambory na kostky uvaříme v osolené vodě.
Přidáme majoránku a sádlo.
Oddělíme si z křepelčích vajec žloutky a bílek smíchaný s normálním vajíčkem vmícháme do polévky.
Potom přidáme žloutky a opatrně promíchneme, aby se neroztrhly.
Do hotové polévky přidáme prolisovaný česnek (podle chuti).
Na malé kostky nakrájíme tvrdý sýr a dáváme ho až do polévky na talíři.