Červené kuřecí kari recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 2 kuřecí prsíčka
- 1 větší cibule (ideálně bílá nebo červená, jsou jemnější)
- mražená zelenina (ideálně thajská směs, ale může být cokoli, co je po ruce)
- 200 ml kokosového mléka
- 3 lžíce červené kari pasty (měla jsem značku Exotic Food)
- 1 lžíce rybí omáčky
- olej
- sůl
Postup Červené kuřecí kari
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsíčka nakrájíme na drobnější kousky, zakápneme dvěma lžícemi oleje a necháme alespoň 30 minut v chladu rozležet.
V hlubší pánvi rozehřejeme malé množství oleje a orestujeme na něm nahrubo nakrájenou cibuli.
Přidáme naložené kuřecí maso a za občasného promíchání necháme ze všech stran zatáhnout póry.
Poté přidáme kari pastu, krátce orestujeme, aby se rozvoněla, a přisypeme mraženou zeleninu. Ochutíme solí a rybí omáčkou.
Přiklopíme pokličkou a necháme asi 10 minut dusit.
Přilijeme kokosové mléko, promícháme a společně ještě asi 10 minut dusíme. Podle potřeby dosolíme. Podáváme s rýží.