Červené čočkoto s pecorinem recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- olivový olej
- 1 šalotka
- plechovka loupaných rajčat
- 250 g červené čočky
- 600 ml zeleninového vývaru
- 1 bobkový list
- svazeček kopru
- 2 plné lžíce zakysanky
- Pecorino
Postup Červené čočkoto s pecorinem
Postup přípravy receptu
-
Na oleji opéct cibulku nadrobno doměkka.
Přidat veškerý obsah plechovky, čočku, bobkový list - to celé zalít vývarem a pod poklicí dusit, než je čočka měkká. Trvá to 10-15 min.
Lehce dosolit (pozor, sýr je slaný!), opepřit, přidat smetanu a nasekaný kopr - prohřát. Na talíři hojně posypat pecorinem (jiný typ sýru úplně změní recept!).