Červená řepa vařená s kmínem recept
Top Recepty, PřílohySuroviny na recept
- •750 g červené řepy
- •1 lžička kmínu
- •50 g másla
- •50 g uzeného boku nakrájeného na drobné kostky
- •50 g mladé cibulky jemně posekané
- •2 lžička octa
- •50 ml oleje z prvního tlačení
- •75 ml vývaru
- • Sůl
- pepř (lépe bílý)
- •100 g řapíkatého celeru
Postup Červená řepa vařená s kmínem
Postup přípravy receptu
-
Červenou řepu očistím, uvařím v osolené vodě s kmínem zhruba 90 minut. Vařenou řípu nechám vystydnout, oloupu a pokrájím na tenké hranolky.
Rozehřeji přepuštěné máslo, přihodím bůček, cibulku, celer, orestuji, přidám vývar, nechám přejít varem, ochutím octem, solí a pepřem, přidám olej.
Řípu přeliji sosem a nechám na 15 minut odstát. Přizdobím lístky z řapíkatého celeru.