Červená řepa-sladké mlsání recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 600 g oloupané syrové červené řepy
- 150 g vlašských ořechů nasekaných na hrubší kousky
- 120 g Lučiny
- 500 ml vody
- 2 Galaretky s višňovou příchutí (sladká sypká želatina)
- 2 oloupané větší pomeranče nakrájené na drobné kostičky
- šťáva z 1citronu
- silikonové formičky nebo jiné tvořítka
- potravinářská folie
Postup Červená řepa-sladké mlsání
Postup přípravy receptu
-
Formičky, nebo misky ve kterých budeme“sladké mlsání“chladit, vyložíme potravinářskou folií, pro pozdější snadné vyklopení. Silikonové vykládat nemusíme.
Do hrnce dáme 500 ml vody, uvedeme k varu, necháme 5 minut zchladnout a poté vsypeme obě Galaretky. Metličkou promícháváme do úplného rozpuštění.
Řepu nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Přidáme Lučinu a ponorným mixérem rozmixujeme na jemnou kaši.
Přidáme pomeranče, ořechy, citronovou šťávu a rozpuštěnou želatinu. Vše promícháme a nalijeme do formiček.
Necháme v chladnu ztuhnout nejlépe do druhého dne. Na talíři ozdobíme plátkem pomeranče a šlehačkou.