Červená řepa s koprovým přelivem recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- 2 střední červené syrové řepy
- 1 Hermelín
- 200 g zakysané smetany
- svazek kopru
- mandle
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup Červená řepa s koprovým přelivem
Postup přípravy receptu
-
Červenou řepu umyjeme a neoloupanou uvaříme do měkka. Taky ji můžeme zabalit pokapanou olejem do alobalu a upéct v troubě na 180 st., cca hodinku.
Kopr nasekáme na drobno (nešetříme) a smícháme se smetanou, solí a pepřem. Mandle povaříme asi 1-2 minuty a zchlazené oloupeme. Na kapce tuku je opražíme dozlatova.
Studenou řepu nakrájíme na tenké plátky, osolíme, opepříme a posypeme mandlemi, nakrájeným sýrem a kousky kopru. Smetanu můžeme zamíchat s řepou, nebo jen pokapat a podávat.