Červená quinoa s ananasem, mandlemi a kuřecím recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 1 šálek červené quinoy
- několik hřebíčků
- 1 velká cibule
- olivový olej
- 1 kuřecí prso
- chilli prášek
- sůl
- malý ananasový kompot
- garam masala
- hrst mandlí
Postup Červená quinoa s ananasem, mandlemi a kuřecím
Postup přípravy receptu
-
Ideálně den předem pokrájíme kuřecí maso a naložíme do marinády z oleje, soli a chili prášku.
Quinou necháme pár minut odstát ve vodě a několikrát propláchneme, aby se odplavila hořkost.
Vaříme v 1.5 až dvojnásobku vody s trochou soli a hřebíčky (ale pozor, potom se špatně vybírají).
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme naložené kuřecí maso a necháme zatáhnout.
Poté podlijeme trochou šťávy z ananasu, případně dolijeme vodou a dusíme do změknutí.
Ke konci přidáme mandle a kousky ananasu.
Uvařenou quinou smícháme s připravenou směsí, promícháme se lžičkou garam masaly a případně dosolíme.