Čertovská králičí pochoutka recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- 500 g vykostěného králíka (měla jsem 2 hřbety)
- pórek (asi 15 cm dlouhý)
- 100 g anglické slaniny
- 1 lžíce sádla
- 2 malé feferonky
- pikantní ostrá klobása
- 1 lžička sladké mleté papriky
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- 2 velké brambory
- 1 lečo
- sůl
Postup Čertovská králičí pochoutka
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si předchystáme: maso, brambory a klobásku si nakrájíme a maso posolíme.
Na pánvi na sádle osmahneme nakrájenou slaninu, přidáme na kolečka pokrájený pórek a feferonky.
Chvíli dusíme, přidáme mletou papriku a hned podlijeme sklenkou vody.
Až vše začne vařit, přidáme maso, brambory a hořčici a dusíme pod pokličkou téměř doměkka.
Přidáme klobásu, lečo, případně dolijeme vodu, aby bylo dost šťávy, pokud je třeba, dosolíme a dáme do trouby již odkryté dopéct.
Příloha: brambory šťouchané i opékané, knedlík nebo jen chleba, okurek, pivo. Feferonky jsou tam důležité, aby ne, když je to až z pekla:-)