Čerstvý jablkový kompot recept

Top Recepty, Pro začátečníky

Suroviny na recept

1 kg jablek
5 hřebíčků
1 lžička skořice
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Jablka zbavíme jaderníkov a narežeme na osminky.

  2. Zalejeme vodou tak, aby boli skoro zakryté. Pridáme cukor, škoricu a klinčeky a varíme na slabom plameni asi 2 min. Záleží to od druhu jabĺk. Zimné jablká cca 5 min, skoré jablká skutočne kratúčko, niektoré odrody len 1 min. Rozhodne od sporáka neodchádzajte, rozvarili by sa. Počítajte s tým, že v horúcom náleve ešte dôjdu.

  3. Vychladnutý kompót dáme do chladničky dobre vychladiť. Podávame ako klasický kompót, alebo len samotný ako príjemné letné osvieženie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!