Černé tagliatelle se špagetovou dýní a špízky z kuřecích srdíček recept

Top Recepty, Těstoviny

Suroviny na recept

500 g kuřecích srdíček
1,5 kg špagetová dýně
cca 5 kousků sušených rajčat naložených v oleji
palice a 1/2 česneku
250 g černých tagliatelle
citronový pepř
drcená mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejte si troubu na 180°C. Špagetovou dýni podélně rozpulte a pomocí polévkové lžíce vydlabejte semínka. Do obou polovin rozdělte očištěné stroužky z půl druhé palice česneku, 3 lžičky oleje z rajčat a špetku soli.

  2. Dýni zabalte do alobalu a vložte do vyhřáté trouby na asi 1 hodinu a 40 minut. Teď máte asi tak na hodinku volno, takže můžete v klidu očistit srdíčka tak, aby zbyla jen masitá část.

  3. Připravte s kratší špejle s ostrým hrotem a napíchejte na ně srdíčka po asi 7 kusech. Nachystané špízky okořeňte citronovým pepřem a nechte asi půl hodinky uležet. Nakonec si ještě na malé kousky nakrájejte sušená rajčata.

  4. Asi tak 10 minut před koncem pečení dýně si rozpalte v silnostěnné pánvi trošku oleje a osmažte na něm špízky. Nejprve asi 4 minuty z jedné strany, pak je otočte, mírně posolte a opékejte stejnou dobu i druhou stranu. Vyndejte si dýni z trouby.

  5. Špízky odložte stranou (nejlépe do ještě teplé trouby po dýni, aby vám nevychladly), ale pánev nechte na plotně, vsypte do ní nakrájená rajčata, asi 2 lžičky oleje z rajčat a také všechen česnek, který se pekl společně s dýní. Asi 2 minuty společně prohřívejte a odstavte z plotny.

  6. Zatímco základ na omáčku chladne, dejte si do většího hrnce vařit vodu na tagliatelle a pak omáčku rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Než se vám ohřeje voda na těstoviny, vezměte vidličku a opatrně s ní vyndejte upečené dýňové špagety“.

  7. Tagliatelle uvařte v osolené vodě se lžící oleje z rajčat podle návodu a uvařené je sceďte. Teplé tagliatelle opatrně promíchejte s dýňovými špagetami tak, aby se vlákna dýně od sebe oddělila.

  8. Dochuťte připravenou omáčkou a ještě jednou opatrně promíchejte. Servírujte s opečenými špízky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!