Celozrnné omeletky s horkým ovocem recept
Top Recepty, Sladká jídlaSuroviny na recept
- Těsto:
- 150 g celozrnné mouky
- 250 ml mléka
- 1 lžička oleje
- 1 lžička cukru
- 3 vejce
- špetka soli
- Náplň:
- 400 g rybíz (borůvky)
- 100 g cukru
- 2 lžičky solamylu
- citronová šťáva
Postup Celozrnné omeletky s horkým ovocem
Postup přípravy receptu
-
Všetky suroviny na cesto vymiešame dohladka. Pečieme z neho z oboch strán malé omeletky s priemerom cca 10 – 12 cm.
Drobné ovocie podlejeme trochou vody (málo, ovocie pustí šťavu) a s cukrom rozvaríme. Zahustíme v troche vody rozmiešaným solamylom a ochutíme citrónovou šťavou.
Omeletky plníme ovocím a preložíme na polovicu.