Celozrnná vegetariánská pizza - bez kynutí recept

Top Recepty, Pizzy

Suroviny na recept

Na 1 plech
Těsto
1 plný hrnek celozrnné mouky (nejlepší je špaldová)
3 lžíce olivového oleje
špetka soli
mletý kmín
voda (cca půl hrnku - dle mouky)
(alobal)
olej na potření
Obložení
(sýr)
mozzarellu
parmezán
1 pórek
2 plechovky rajčat
pizza koření
kečup
kdo chce tak olivy
česnek

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, oleje, soli, kmínu a vody (přidáváme postupně) ručně vypracujeme vláčné nelepivé těsto.

  2. Pórek omyjeme a nakrájíme, rajčata pečlivě vymačkáme od šťávy, sýr (pokud nemáme plátkový) nastrouháme.

  3. Na plech dáme alobal a lehce ho potřeme olejem.

  4. Těsto neválíme, ale po kouskách ho rozmačkáváme na alobal, dokud není plech pokryt tenkou vrstvou.

  5. Zapneme troubu na cca 200°C. Těsto pomažeme kečupem a lehce pokořeníme.

  6. Poklademe jej sýrem, pórkem, rajčaty, opět pokořeníme, pokapeme kečupem a posypeme parmazánem.

  7. Upečeme, vyndáme a necháme chvíli vychladnout. Dobrou chuť!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!