Celozrnná vegetariánská pizza - bez kynutí recept
Top Recepty, PizzySuroviny na recept
- Na 1 plech
- Těsto
- 1 plný hrnek celozrnné mouky (nejlepší je špaldová)
- 3 lžíce olivového oleje
- špetka soli
- mletý kmín
- voda (cca půl hrnku - dle mouky)
- (alobal)
- olej na potření
- Obložení
- (sýr)
- mozzarellu
- parmezán
- 1 pórek
- 2 plechovky rajčat
- pizza koření
- kečup
- kdo chce tak olivy
- česnek
Postup Celozrnná vegetariánská pizza - bez kynutí
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, oleje, soli, kmínu a vody (přidáváme postupně) ručně vypracujeme vláčné nelepivé těsto.
Pórek omyjeme a nakrájíme, rajčata pečlivě vymačkáme od šťávy, sýr (pokud nemáme plátkový) nastrouháme.
Na plech dáme alobal a lehce ho potřeme olejem.
Těsto neválíme, ale po kouskách ho rozmačkáváme na alobal, dokud není plech pokryt tenkou vrstvou.
Zapneme troubu na cca 200°C. Těsto pomažeme kečupem a lehce pokořeníme.
Poklademe jej sýrem, pórkem, rajčaty, opět pokořeníme, pokapeme kečupem a posypeme parmazánem.
Upečeme, vyndáme a necháme chvíli vychladnout. Dobrou chuť!