Celerovo-žampionová polévka recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 1 celer
- 2 větší žampiony
- 1 vejce
- 1 cibule
- 1 hrnek mléka
- 2 stroužky česneku
- 1 šálek mléka
- sůl
- pepř
- Na jíšku:
- hladká mouka
- máslo
- Na knedlíčky:
- 1 vejce
- 1 žampion
- 2 polévkové lžíce strouhaného sýru
- 10 dkg másla
- strouhanka na zahuštění
- sůl
Postup Celerovo-žampionová polévka
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme máslo, necháme rozpustit a zasypeme hladkou moukou. Když je jíška mírně tmavá přidám nastrouhaný celer a cibuli. Lehce orestuji a zaliji vodou.
Přidám nakrájené žampiony, osolím, mírně opepřím a povařím. Přidám šálek mléka,česnek a knedlíčky a ještě chvilku povařím. Nakonec rozkvedlám vejce a nechám srazit. Podáváme s krutony.
Knedlíčky: Žampiony nasekáme na drobno, přidáme ostatní ingredience a vypracujeme knedlíčky (pokud je konzistence drobivá, naředíme mlékem nebo naopak zahustíme strouhankou).