Celerové hranolky - smažené recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- Množství dle počtu strávníků:
- celer
- olej
- sůl
- koření nebo kořenící směsi dle chuti: kari, grilovací, steakové, gyros, česnekové, western, paprika sladká i pálivá, čubrica...
- citronová šťáva nebo trochu octa (není nutné)
Postup Celerové hranolky - smažené
Postup přípravy receptu
-
Nejprve celer oloupeme, pak nakrájíme na zhruba centimetrové plátky, které pak ještě pokrájíme na centimetr silné hranolky. Ty potom vhodíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a povaříme cca 2-3 minuty. Neuvařit doměkka! Do vody můžeme přidat i trochu octa nebo citronovou šťávu, která zabrání zhnědnutí celeru.
Předvařené hranolky scedíme, necháme dobře okapat a vrátíme do hrnce (bez vody), zakapeme olejem, promícháme, posypeme kořením dle vlastní chuti a opět promícháme, aby se každý hranolek obalil olejem a kořením.
Takto připravené hranolky smažíme na minimu oleje v rozpálené pánvi ze všech stran dozlatova.
Podáváme je s různými dipy, studenými omáčkami a pesty, s čerstvou zeleninou nebo jako přílohu například ke grilovanému masu, jako chuťovku...