Celero-zázvorové hovězí na smetaně recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 1/2 kg falešné svíčkové
- 5 cm čerstvého zázvoru
- 1/4 středního celeru
- 2 vrchovaté PL plnotučné hořčice
- pepř
- sůl
- olej
- kousek másla
- 3 střední cibule na drobno
- 1 kostka hovězího bujonu
- 2 vrchovaté KL solamylu (případně víc,podle kvality škrobu)
- 1/2 kelímku smetany
Postup Celero-zázvorové hovězí na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Oloupaný zázvor nastrouháme na jemno,dřevitý zbytek vyhodit. Přistrouháme čtvrtku celeru a přidáme hořčici a vymícháme.
Celý kus masa osolíme, opepříme a prořízne ďurky do kříže skrz maso. Do těch prstem nacpeme trochu směsi. Zbytkem maso pěkně potřeme ze všech stran.
Do kastrolu dáme asi 2PL oleje a kousek másla. Rozehřejeme a necháme v tom zesklovatět cibulku.
Na pánev dáme trochu oleje, rozpálíme a maso ze všech stran pěkně zasmahneme a zatáhneme. Opečené maso dáme mimo a do výpeku dáme 1/4 sklenky vody,mícháme a necháme odvařit.
Maso dáme na zesklovatělou cibulku a vlijeme odvařený výpek. Přihodíme bujon, osolíme, opepříme,dolijeme vodu do 2/3 výšky masa a dusíme doměkka.
Měkké maso vyjmeme, vývar rozmixujeme ponorným mixérem. Přilijeme asi 1/2 sklenky vody.
V hrníčku rozmícháme škrob se lžící vody a vmícháme do omáčky. Necháme 5-10 minut provařit.
Na závěr vlijeme půl kalíšku smetany pro zjemnění a ještě chvilku provaříme. Jako přílohu jsem dala jasmínovou rýží smíchanou s petrželkou a pažitkou.