Candát z Rozkoše recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 1 candát
- 1 malý citron
- sůl
- 40 g másla
- 1 maličká cibulka
- nasekaný libeček
- mletý pepř
- kmín
Postup Candát z Rozkoše
Postup přípravy receptu
-
Candáta očistíme, vykucháme, po délce překrojíme na dvě poloviny a zbavíme páteře. Nakrájíme na porce, do kterých uděláme zářezy, aby se candát při pečení nezkroutil. Osolíme, pokapeme citronem a necháme proležet, maso se citronovou šťávou zpevní.
Na talířek dáme změklé máslo, přidáme na jemno nastrouhanou cibuli, pepř, libeček a vidličkou našleháme. Potřeme porce candáta, kterého dáme na grilovací plech, posypeme kmínem a upečeme v troubě na 200°C asi 30 minut.