Bystřické fašaňkové koblihy recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 500 g hladké mouky
- 100 g krupicového cukru
- 100 g změklého másla
- 250 ml mléka
- 42 g droždí
- 4 žloutky
- sůl
- panák Rumu
- olej na smažení
Postup Bystřické fašaňkové koblihy
Postup přípravy receptu
-
Do osolené mouky udělám důlek, vsypu lžičku cukru z celkového množství, rozdrobím droždí a zaleju vlažným mlékem.
Žloutky ušlehám se zbytkem cukru a změklým máslem a panákem rumu a po vykynutí kvásku vleju do mísy ke kvásku a mouce. Vypracuju vláčné těsto a odložím na teplé místo kynout.
Po vykynutí a vyklopení na desku se silikonovou podložkou lehce propracuju a rozdělím na stejnoměrné kousky. Nechám chvilku odpočinout a mezi prsty tvořím bochánky s důlkem uprostřed.
Ty potom v rozpáleném oleji smažím dozlatova. Smažím nejprve stranou s důlkem dolů!!