Býčí žlázy se špenátovými nočky recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- býčí žlázy
- sůl
- pepř
- hladká mouka
- tuk na smažení
- Na nočky:
- asi 150-180 ml hotového špenátu
- 2 vejce
- 2 větší stroužky rozetřeného česneku
- sůl
- pepř
- strouhaný muškátový oříšek
- hrubá mouka
Postup Býčí žlázy se špenátovými nočky
Postup přípravy receptu
-
Vše na nočky smícháme dohromady, mouky dáme tolik, aby vzniklo hustší těstíčko. To pak přes haluškovač protláčíme do vřící osolené vody.
Když vyplavou, jsou hotové a můžeme je scedit.
Žlázy nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. A než nám zavaří voda a uvaří se noky, tyto řízečky osmažíme. Podáváme se zeleninovým salátem nebo nakládanou zeleninou.