Býčí žlázy na zelenině a rajčatové šťávě recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- 800 g býčích žláz (4 ks v 1 balení)
- 150 g anglické slaniny
- 200 g očištěné a semen zbavené cukety
- 200 ml rajčatové šťávy
- 2 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 velká masitá paprika
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička sladké mleté papriky
- 2 lžičky solamylu
- mletý pepř
- sůl
Postup Býčí žlázy na zelenině a rajčatové šťávě
Postup přípravy receptu
-
Žlázy nakrájíme na silnější plátky a ty pak překrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky, česnek nadrobno, slaninu, cuketu a papriku na širší špalíčky.
Do hrnce dáme nasucho orestovat slaninu. Až začne mírně zlátnout, přidáme cibuli s česnekem a za stálého míchání restujeme 3 minuty. Přidáme žlázy, promícháme a restujeme cca 10 minut dokud nepustí vodu.
Poté necháme silným varem vodu vyvařit. Zasypeme mletou paprikou a rychle promícháme. Přidáme cuketu a papriku, osolíme, opepříme a zalijeme rajčatovou šťávou.
Pod pokličkou dusíme na slabém plameni 15 minut. V troše studené vody rozmícháme solamyl a pokrm zahustíme. Provaříme 2 minuty a podáváme. Jako příloha se hodí těstoviny nebo rýže.