Buřt salát recept
Top Recepty, SalátySuroviny na recept
- 3 kvalitní špekáčky
- malá plechovka žampionů - 184 g
- 2 cibule
- 2 menší kyselé okurky
- 2 beraní rohy
- 2 lžíce oleje
- 1 plná lžíce rajského protlaku
- lžička cukru
- 2 lžičky dijonské hořčice
- vývar nebo voda cca 3- 5 lžic
- pár kapek worcestrové omáčky
- chilli pasta podle chuti
- sůl
- pepř
Postup Buřt salát
Postup přípravy receptu
-
Špekáčky oloupeme a nakrájíme na větší nudličky. Jednu cibuli nakrájíme na drobno, druhou na půlkolečka. Na pánvi rozehřejeme olej a cibuli na drobno necháme zesklovatět.
Přidáme cukr, necháme rozpustit a přimícháme protlak. Chvíli restujeme, přidáme hořčici, koření a zředíme vývarem na požadovanou hustotu. Minutku necháme povařit, dochutíme a necháme zchladnout.
Okurky a rohy nakrájíme na kousky a smícháme je se špekáčky, syrovou cibuli a scezenými žampiony. Přidáme zchladlou omáčku, promícháme a dáme uležet. Podáváme s pečivem.