Burgery z červené řepy recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- 1 kg menší červené řepy
- 1 větší cibule
- 5 stroužků česneku
- 1 hrst ovesných vloček
- otruby
- strouhanka
- 1 lžička mleté horčice
- 1 lžíce sojové omáčky
- oregano nebo majoranka
- sůl
- sezamová semínka
- olej na smažení
Postup Burgery z červené řepy
Postup přípravy receptu
-
Červenou řepu vložíme do většího hrnce, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Necháme vychladnout a oloupeme.
Připravenou řepu buď nastrouháme na jemném struhadle nebo hodíme do mixéru.
Cibuli pokrájíme na malé kousky, česnek utřeme.
Umixovanou nebo nastrouhanou řepu přendáme do mísy, přidáme cibuli, česnek, ovesné vločky, mletou hořčici, sojovou omáčku, bylinky a sezamová semínka. Je-li potřeba do zahustíme otrubami.
Ochutíme solí a necháme alespoň 1 hodinu odležet.
Poté si na talíř nasypeme slabou vrstvu strouhanky, vlhkýma rukama z hmoty vytvoříme stejně velké placky, které obalíme ve strouhance.
Takto připravené burgry osmahneme cca 2 minuty z každé strany (je potřeba pozorně sledovat, rychle se připalují), poté přendáme na plech vyložený pečícím papírem a dopékáme cca 20 minut při 180 stupních.
Hotový burger podáváme v housce se zeleninou nebo jako karbanátek třeba s bramborovou kaší.